Logo
voda

O NAMA

Erste Card Club

Erste Card Club d.o.o. (ECC) je kartična kuća s najdužom tradicijom poslovanja na našem tržištu. Osim Diners Cluba, čijim poslovanjem jedina upravlja na hrvatskom tržištu, izdaje i ugovara prihvat Vise i MasterCarda.

Uz to, temeljem suradnje s velikim kartičnim kućama ugovara prihvat sjevernoameričkog Discovera (DFS) čime omogućuje plaćanja sve većem broju japanskih i američkih turista u Hrvatskoj.

POS uređaj
POS uređaj

Profil Kompanije

Kartična kuća Erste Card Club (ECC) članica je grupe Erste banke u Hrvatskoj, u čijem je cjelovitom vlasništvu.

Temeljem franšiznog ugovora s Diners Clubom International®, u Hrvatskoj ima pravo ugovaranja prihvata i izdavanja Diners Club kartica, kao i upravljanja poslovanjem u zemljama za koje ima podfranšizno pravo.

Zbog dugogodišnjeg iskustva u poslovanju karticama Diners Cluba, 2009. je započeo proces centralizacije cjelokupnog segmenta poslovanja kreditnih kartica Erste Banke u Erste Card Club. Od provedene centralizacije, izdaje i ugovara prihvat Visa i MasterCard kartica te jednokratni i obročni prihvat Visa debitnih kartica Erste banke, kao i prihvat kartica MB net kartične sheme.

UPRAVA I NADZORNI ODBOR

Anita Markota Štriga
Anita Markota Štriga

ČLANICA UPRAVE

Anita Markota Štriga je na mjesto članice Uprave Erste Card Cluba d.o.o stupila u studenom 2017. godine.

NADZORNI ODBOR

Zdenko Matak
PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA

Krešimir Barić
ZAMJENIK PREDSJEDNIKA NADZORNOG ODBORA

Miroslav Kožul
ČLAN NADZORNOG ODBORA

Maja Crnjak
ČLAN NADZORNOG ODBORA

Ante Davorin Vrhovac
ČLAN NADZORNOG ODBORA

Anita Markota Štriga

ČLANICA UPRAVE

Anita Markota Štriga je na mjesto članice Uprave Erste Card Cluba d.o.o stupila u studenom 2017. godine.

Karijeru je započela 1998. u Čakovečkoj banci. Od 2000. u Erste banci obnaša različite odgovorne funkcije u poslovanju s fizičkim i pravnim osobama. Zamjenica direktora Komercijalnog centra Zagreb u Sektoru gospodarstva postaje 2003., a 2006. imenovana je v.d. direktoricom Komercijalnog centra Zagreb. Od veljače 2007. do kraja siječnja 2009. obnaša dužnost direktorice Savjetodavnog centra Zagreb, a od veljače 2009. do listopada 2010. na poziciji je zamjenika direktora Regionalne direkcije Zapad Sektora građanstva. Do kraja 2011. obnaša dužnost direktorice Direkcije malog poduzetništva, a početkom 2012. biva imenovana direktoricom Regionalne direkcije Zapad. Od siječnja 2014. do studenog 2017. godine nalazi se na funkciji zamjenice direktora Sektora građanstva.

Rođena je 1972. godine u Požegi, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financije, a aktivno se služi engleskim jezikom.

Nagrade

Uspjeh Erste Card Cluba

Kartična kuća Erste Card Club d.o.o. dobitnica je mnogobrojnih priznanja, među kojima važno mjesto zauzimaju ona koje je dobila temeljem franšiznog poslovanja Diners Cluba u Hrvatskoj te podfranšiznog u Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Gold kartica

Povijest poslovanja

Duga tradicija

Erste Card Club je kartična kuća sa najdužom tradicijom poslovanja na hrvatskom kartičnom tržištu

Poslovni korisnici

Partnerstvo s
Američkom gospodarskom komorom

Erste Card Club jedan je od prvih pokrovitelja (Patron memberAmeričke gospodarske komore u Hrvatskoj. AmCham Hrvatska postala je važna platforma koja okuplja više od 250 međunarodnih i domaćih kompanija čiji je zajednički cilj posvećen poslovanju i konkurentnosti hrvatskog tržišta prema visokim poslovnim standardima.

Od svog učlanjenja – 1999. godine, Erste Card Club aktivno sudjeluje u radu komore, nastojeći svojim angažmanom unaprijediti njezin rad i područja djelovanja, kao i prenijeti svoje znanje na regionalna tržišta na kojima posluje.

Diners Club InternaTional

Diners Club International prihvatna mreža obuhvaća:

65 +

zemalja i teritorija u kojim se omogućuju nagradni bodovi za plaćanje

50 +

milijuna prodajnih mjesta diljem svijeta.

1.2 +

milijuna bankomata diljem svijeta.

225

licenci širom svijeta

55 +

zemalja svijeta gdje se izdaju Diners Club International kartice

1300 +

loungeva u zračnim lukama diljem svijeta u kojima je omogućen ulaz

Osnovne informcije Erste Card Cluba d.o.o.

Matični broj: 03289737
OIB: 85941596441
Porezni broj: HR85941596441
Žiro račun (IBAN): HR5924020061100479680

Centrala: (01) 4929 000
Sjedište: Ulica Frana Folnegovića 6, 10000 Zagreb

www.diners.hr
www.erstecardclub.hr

Temeljem rješenja HRVATSKE NARODNE BANKE, TRG HRVATSKIH VELIKANA 3, 10000 ZAGREB, REPUBLIKA HRVATSKA, ECC je pod brojem IEN113 upisan u registar institucija za elektronički novac kojeg vodi HNB. Nadzor nad poslovanjem ECC-a provodi HNB.
HNB vodi registar u elektroničkom obliku.
Registar je dostupan na internetskim stranicama HNB

Chat ikona