Logo

Diners Club Cooking Duel na EU Adventu

Spektakularna humanitarna inicijativa – Diners Club Cooking Duel na EU Adventu u Zagrebu, uz brojna poznata lica podržala je kulinarsko osposobljavanje osoba s invaliditetom iz udruge UNUO i omogućila im putovanje po Europi

Recepti koji čine razliku!

Otkrij sve kulinarske specijalitete naših Diners Club Cooking Duel sudionika i pripremi ih u svojoj kuhinji!

Tijekom trajanja EU Adventa u prosincu 2022., svakog četvrtka su se brojna poznata kulinarska lica, chefovi, DJ-evi i food blogeri okušali u Diners Club Cooking Duelu, humanitarnoj inicijativi u sklopu globalnog programa Dine for change – Together for change, u kojoj su pokazali kako pametnije i bolje koristiti namirnice i pripremati vrhunska jela pri čemu je veliki naglasak bio na održivom kuhanju, recikliranju i, naravno, podržavanju onih kojima je to najpotrebnije.  

Zajedno pokrenimo dobru promjenu!

U humanitarnoj inicijativi prikupljeno je 100.000 kuna za Udrugu UNUO s ciljem kupnje gastro kamiona prilagođenog osobama s invaliditetom, putovanje u 27 država članica EU i organizaciju prvog europskog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom Cupid’s Spoon koje će se održati ove godine u Zagrebu.

Organizator EU Adventa – Svibanj projekt, pobrinuo se da, osim kulinarskih dvoboja, omogući udruzi UNUO i prodajnu kućicu na kojoj su se prikupili svi prihodi od kulinarskih specijaliteta pripremljenih u duelima.

U završnom je duelu Vedranu Habelu, predsjedniku udruge UNUO, donaciju od 40.000 kuna u ime Erste Card Cluba uručila Anita Markota Štriga, članica uprave Erste Card Cluba.

Ova su događanja prilika da osvijestimo ljude koliko je inkluzija osoba s bilo kojom vrstom invaliditeta u svakodnevni život i rad bitna. Ljudi rado zastanu, čuju našu priču, a svi uključeni su sretni i zadovoljni. Osjeti se pozitivna energija koja otvara vrata budućnosti, dostojanstva i samostalnosti osoba s invaliditetom“ – rekao je Vedran Habel, predsjednik udruge UNUO koji je pokrenuo i GoGet founding kampanju s istim ciljem te pozvao i na simbolično doniranje svakog od nas, jer jedino zajedno možemo mijenjati svijet na bolje.

U ovoj prekrasnoj humanitarnoj inicijativi, uz moderatoricu Sandru Rončević, lovkinju Moranu Zibar, novinara Zvonka Alača i udrugu UNUO, sudjelovali su:

  1. Christian Kiki Misirača, chef zagrebačkog Pojoda Nautic Cluba, vs. Pepi Jogarde, jedan od omiljenih zagrebačkih DJ-eva,
  2. Dina Habulin i Marko Domgjoni, rezidenti koncepta Hook & Cook, vs. Antonio Zuza i Vedran Rako, voditelji kluba Peti Kupe
  3. Igor Tomljenović Tom, vlasnik kultnog Lari & Penati, vs. Mario Kolonic DJ Pytzek, vlasnik Burek etikete
  4. Robert Ripli i Gastronomadi vs. Ozren Kanceljak DJ Kanca, veteran zagrebačkog noćnog života
  5. Tihomir Krklec Afrika, finalist Mastrechefa, i Mario Mandarić, splitski chef velikog srca poznat po svom humanitarnom radu, vs. Jazz i Joško Šarić, natjecatelji 3,2,1 – kuhaj!

DINE FOR CHANGE.

Svatko od nas može učiniti razliku i pokrenuti promjenu, a zajedno postižemo najveći utjecaj i stvaramo bolji svijet. Svijet koji počinje pružanjem pomoći u zajednici u kojoj živimo, jer nema boljeg načina da blagdanski duh doživi svoj potpuni sjaj od zajedništva.

Naša humanitarna inicijativa „Together for change“ teži očuvanju okruženja i razvoju društva, zato mislimo na održivo kuhanje, koristimo reciklirane materijale i podržavamo one kojima je to najpotrebnije.

Chat ikona